Politieagenten van de zone Geel - Laakdal - Meerhout organiseerden woensdag 26 februari een controleactie van zwaar vervoer. Bijzonder aan de actie was dat verschillende organisaties meewerkten vanuit hun doelstellingen. In totaal schreven de politie-inspecteurs negentien boetes uit voor verschillende inbreuken. Verkeerde ladingzekering, inbreuken op de wegcode en het niet-voldoen aan de technische eisen waren de meest voorkomende overtredingen.

Van de in totaal negentien boetes waren er vier voertuigen niet in orde met de ladingzekering, twee voertuigen hadden een te zware lading. Twee bestuurders hadden geen juist rijbewijs en tweemaal kon de bestuurder geen geldig inschrijvingspapier voorleggen. Eén bestuurder kon geen geldige boorddocumenten tonen. De politie-inspecteurs stelden ook een overtreding vast op de reglementering van de tachograaf. De overige boetes schreven de politie-inspecteurs uit voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel, bellen achter het stuur en het niet-voldoen aan de technische eisen. De actie liep van 6 tot 14 uur.

Geïntegreerde aanpak

In totaal zette de politiezone vijf personen in. Daarnaast konden zij rekenen op twee motards van de federale wegpolitie. Ook werd er samengewerkt met de Vlaamse Belastingsdienst (Vlabel), het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en de Federale Overheidsdienst (FOD) Mobiliteit en Vervoer. De medewerker van FOD Mobiliteit en Vervoer controleerde het vervoer van gevaarlijke goederen (ADR). Acht ADR-transporten werden nagekeken, één daarvan was niet in orde. Het personeelslid van FAVV controleerde vijf veetransporten. Deze waren in orde. Vlabel inde 6 142,94 euro bij bestuurders die niet in orde waren met de verkeersbelasting.